Sedinta foto trash the dress sau tradus pe romaneste „arunca-ti rochia” a fost inventata in anul 2001 in Las Vegas de catre fotograful de nunta John Michael Cooper, fiind de altfel prima oara cand se realiza o sedinta foto dupa nunta a unui cuplu imbracat in aceasi vestimentatie cu cea purtata la eveniment.
De multe ori, sedinta foto trash the dress este conceputa gresit, in mintea mulor cupluri aceasta se traduce prin distrugerea rochiei de mireasa, lucru ce este unul total gresit, taiarea rochiei sau distrugerea ei fiind de altfel una optionala.
Miruna&Razvan-TTD56
Trash the dress are la baza o sedinta foto multa mai complexa decat cea din ziua nuntii, fiind cunoscut ca in ziua nuntii, mirii sunt stresati de timp dar si de desfasurarea evenimentelor intr-un ritm alert.
O alta diferenta majora intre trash the dress si sedinta foto din ziua nuntii este cea a numarului de ore alocat, dar si de posibilitatea schimbarii locatiei.
Timpul extrem de scurt pus la dispozitie in ziua nuntii nu este suficient pentru a putea explora locatii noi, parcuriile fiind in astfel de cazuri cele mai solicitante dar din pacate si cele mai comune.
De asemenea, in sedinta foto trash the dress vor fi doar cuplul, fotograful si un asistent, fiind un plus prin faptul ca nu vor exista invitatii din ziua evenimentului pentru fotografiile de grup ce ocupa de altfel o buna bucata din timpul acordat.
Cei mai cunoscuti fotografi de evenimente impun de altfel sedinta foto trash the dress, mentionand de la inceput faptul ca este un eveniment unic ce trebuie tratat ca atare, iar cheia unei sedinte foto reusite sunt timpul dar si relaxarea cuplului din ziua sedintei foto.
Ca fotograf de evenimente, va recomand sa analizati cu atentie posibilitatea realizarii unei sedinte foto trash the dress, pentru ca momentele de iubire dintre voi doi sa fie transpuse in imagini de poveste ce va vor trezi amintiri placute peste ani.