Nunta este pentru fiecare dintre noi unul dintre cele mai importante momente din viata, de aceea cautam sa ne pragatim totul in cel mai mic detaliu astfel incat sa fie un moment unic dar si de neuitat.
Primul lucru care ne trece in minte este sa ne gandim daca suntem pregatiti sa facem acest pas si daca o sa doara :P.
Ei bine, de durut nu doare, ci doar starneste zambate chiar si dupa trecerea anilor cand ne amintim de nunta noastra.
Pentru a incepe planurile si pregatirea nuntii pas cu pas, viitoarea sotie asteapta cererea in casatorie dar si inelul de logodna ce va straluci la degetul ei spre uimirea prietenelor.
Din clipa in care a acceptat inelul dar si a spus DA!, ne putem face planurile pentru ca nunta sa fie cea visata.
Ne fixam un buget de nunta ( ce de multe ori este depasit :P) si apoi ne apucam de cautat pe cei ce ne vor ajuta sa organizam nunta.
Prima cautare se adreseaza localurilor ce organizeaza evenimente de acest gen, iar cum restaurante sunt pe toate drumurile ne gandim ca este floare la ureche.
Ei bine, nu este deloc floare la ureche sa gasim un restaurant care sa ne multumesca pe deplin, iar faptul ca servirea personalului dar si mancarea pot fi dezastruoase parca ne dau fiori pe sirea spinarii.
Personal, recomand sa mergeti din restaurant in restaurant pentru a face prima selectie, impactul vizual fiind primordial in prima faza.
Abia apoi realizam ca din 30 de localuri ramanem probabil cu maxim 5 pentru ca mai apoi doar unul sa fie cel ales.
Daca v-ati sortat deja cateva dintre ele, este momentul sa participati in seri diferite la a lua cina, in acest fel va veti da seama daca ospatarii va servesc asa cum trebuie dar si daca mancarea este de calitate.
Din acel moment va va fi usor sa alegeti restaurantul ce va organiza nunta.
Odata aleasa data si semnarea contractului cu respectivul local (este musai sa semnati un contract) puteti trece la urmatoarea etapa si anume gasirea unui fotograf si cameraman pentru nunta ce va va filma si fotografia pe intreaga durata a evenimentului si nu numai.
In ultimul timp, tot mai multi viitori casatoriti aleg sa faca o sedinta foto in studio inainte de nunta si chiar un Trash and dress dupa terminarea nuntii.
Recomandarea mea este sa nu alegeti pe cei ce va ofera cel mai mic pret ci sa alegeti un raport de pret / calitate echilibrat.
De multe ori, un pret mic inseamna si calitate slaba sau echipa fara experienta fiind deloc placut sa ne trezim ca am economisit o mica suma de bani dar in schimb ne-am ales cu ceva ce nu ne va face placere sa revedem peste ani.
In general, viitorul cuplu de insuratei isi aleg o echipa formata dintr-un singur fotograf si cameraman, dar sunt si cazuri in care se opteaza pe 2 sau chiar 3 cameramani sau fotografi, totul tinand practic de bugetul fiecarui cuplu.
Ca si pont, va pot spune ca atat cei ce va fotografiaza nunta dar si localurile, percep un tarif mai mic in extrasezon (Noiembrie – Mai) dar si in zilele de Duminica sau Vineri.
Daca v-ati decis si asupra celor ce urmeaza sa va ofere foto si filmarea nuntii, este cazul sa va cautati costumul rochia de miresa dar si pantofii si accesoriile, lucrurile usoare urmand abia de acum.
Pana in ziua nuntii, ar fi bine sa aveti absolut totul aranjat din timp astfel incat in frumoasa zi sa va bucurati pe deplin de ea si nu de organizarea ei.
Pentru a va mai lua de pe umerii diverite atributii, ar fi bine sa delegati o persoana apropiata voua pentru a putea tine legatura pe toata durata nuntii cu organizatorii evenimentului astfel incat toata lumea sa fie multumita la final.
Luna de miere este acea ce sfarseste practic nunta fiind o ocazie ideala de a va gandi la un viitor botez :P.